Pascal Kolkhuis Tanke | tropicalcyclist.contact [@] gmail [.]com

Overlanding Cyclist tours:

Zuidelijk Afrika

NAMIBIE -> KAAPSTAD

Na 100 dagen Cairo -> Kaapstad (2007) en 70 dagen volledig zuidelijk Afrika (2008) neemt de 'Overlanding'-reisvorm bij ons een heel bijzondere plaats in. Door de inzet van een overlandtruck met plaats voor alle gasten plus fietsen, bagage, eten & drinken en kampeergerei, ontstaat een nomadische vrijheid die zijn weerga niet kent. We fietsen de mooiste stukken, we zitten aan de warmste kampvuren, we slapen onder de volste sterrenhemels, we voelen ons gezonder dan ooit, kan het meer outdoor? "Het werkt verslavend!" (Ed, meerdere keren mee).

ZAMBIA & ZIMBABWE & NAMIBIE & ZUID-AFRIKA

DE VEZELS VAN ZUIDELIJK AFRIKA

Als je ruim vijf weken outdoor wil leven en zuidelijk Afrika tot in de vezels meemaken, dan is de uitgelezen combi die van Zambia & Zimbabwe met Namibië & Zuid-Afrika. Starten op 22 april in Harare, aankomen in Victoria Falls op 3 mei, doorvliegen naar Windhoek op 5 mei en de dag erna aan de volgende fietstocht beginnen. Op 27 mei ben je dan een enorme reiservaring rijker!

ZIMBABWE EN ZAMBIA

'OUT OF AFRICA' AAN BEIDE ZIJDEN VAN DE ZAMBEZI

De Zambezi rivier vormt de vanzelfsprekende grens tussen Zimbabwe en Zambia. Beide landen voeren ieder een geheel andere koers, maar landschappelijk en sociaal-cultureel lijken ze juist weer wel veel op elkaar. Aan beide kanten van de rivier ligt een schat aan natuurlijke en menselijke rijkdom, het is een lust om er doorheen te fietsen!

De rustige weggetjes en paden, de hutten langs de kant, de dorpjes en vooral: de vriendelijke, gastvrije mensen die je zo warm welkom heten. Je bent hier echt op ontdekkingsreis.