Pascal Kolkhuis Tanke | tropicalcyclist.contact [@] gmail [.]com

Vreemde reizen

Tropical Cyclist: vreemd ?

'Vreemd' als slagwoord, zouden we dat wel doen?
Veel mensen houden helemaal niet van vreemd.
Of zouden we het daarom juist wel doen?
We zijn er toch voor mensen die zich graag laten verrassen, prikkelen en uitdagen door het onverwachte; door juist het vreemde?

Hoe vreemd zijn onze fietsvakanties in Azië en Afrika?

Een fietsvakantie in Azie of Afrika gaat bij ons door een land waar we meestal de eersten zijn die er organiseren. Onze bestemmingen staan drie, hooguit vier jaar op het programma, want dan is iedereen die door dat vreemde land wilde fietsen, meegeweest. 'Vaste gasten, wisselende bestemmingen' sluit nauwer bij ons aan dan het gangbare 'vaste bestemmingen, wisselende klanten'. Iets meer dan de helft van de deelnemers is al eens eerder met ons meegereisd, soms lijkt Tropical Cyclist bovenal op een netwerk van mensen die stapsgewijs de hele wereld verkennen. Een belangrijke reden van die sterke binding is dat we niet alleen vreemd en avontuurlijk belangrijk vinden, maar ook veilig en gezond. Accommodaties, voeding en hygiëne zijn altijd goed.

We organiseren verschillende soorten fietsreizen, waarbij sommige een unieke aanpak kennen:

Tropical Cyclist: helder gedefinieerde tochten in de tropen; in 2022 ligt de focus op Sri Lanka, Rwanda, de Filipijnen, Taiwan, Cuba en Oman.

Expedition Cyclist: door Mongolië en Ladakh, Himalayas.

Overlanding Cyclist: langere expeditie-achtige tochten die ondersteund worden door een volledig geëquipeerde overlandtruck, waarbij deelname zowel mogelijk is aan de gehele reis als aan een gedeelte ervan; in het najaar van 2022 van Victoria Falls door veel Namibië naar Kaapstad.

'Individuele groepsreis' bespreekt in grote lijnen hoe we een fietstocht in de dagelijkse praktijk aanpakken. Uitgangspunt is telkens dat onze gasten zich volledig kunnen concentreren op reizen, fietsen en vooral genieten. Je maakt je eigen bijzondere belevenis, samen met ons.

En ten slotte: hoe vreemd zijn wijzelf, als organisatoren?

Als je kijkt naar de wijze waarop we in 2000 zijn ontstaan, dan is die op zijn minst bijzonder. In de eerste jaren reisde alles van Tropical Cyclist, zelfs de bedrijfsadministratie, op de fiets de wereld rond: hoe anders, als je geen vaste verblijfsplaats hebt (zie ook 'Zeven Nomadische Jaren')?

'De klant is bij ons geen koning. We zijn met z'n allen op reis, dat staat voorop.'
Zouden we dat wel op de website zetten?
Nog liever citeren we het antwoord van een van onze gasten: "OK, niet koninklijk? Dan voelen we ons keizerlijk behandeld!"