Pascal Kolkhuis Tanke | tropicalcyclist.contact [@] gmail [.]com

Vreemde reizen

Tropical Cyclist: vreemd ?

'Vreemd' als slagwoord, zouden we dat wel doen?
Veel mensen houden helemaal niet van vreemd.
Of zouden we het daarom juist wel doen?
We zijn er toch voor mensen die zich graag laten verrassen, prikkelen en uitdagen door het onverwachte; door juist het vreemde?

Hoe vreemd zijn onze fietsvakanties in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten?

Een fietsvakantie in Azië, Zuid-Amerika, Afrika of het Midden-Oosten gaat bij ons door een land waar we meestal de eersten zijn die er organiseren. Onze bestemmingen staan drie, hooguit vier jaar op het programma, want dan is iedereen die door dat vreemde land wilde fietsen, meegeweest. 'Vaste gasten, wisselende bestemmingen' sluit nauwer bij ons aan dan het gangbare 'vaste bestemmingen, wisselende klanten'. Twee-derde van de deelnemers is al eens eerder met ons meegereisd, soms lijkt Tropical Cyclist vooral op een netwerk van mensen die stapsgewijs de hele wereld verkennen. Een belangrijke oorzaak van die sterke binding is dat we niet alleen vreemd en avontuurlijk belangrijk vinden, maar ook veilig en gezond. Accommodaties, voeding en hygiëne zijn altijd goed.

We organiseren verschillende soorten fietsreizen.

Tropical Cyclist: helder gedefinieerde tochten in de tropen; in 2023 ligt de focus op Rwanda, Sri Lanka, Taiwan en Oman. In het eerste kwartaal van 2024 op de Filipijnen en Oeganda.

Expedition Cyclist: in 2023 de Karakoram Highway & Noord-Pakistan en Peru-Bolivia.

Overlanding Cyclist: langere expeditie-achtige tochten die ondersteund worden door een volledig geëquipeerde overlandtruck, waarbij deelname zowel aan de gehele reis kan als aan een gedeelte ervan. In mei 2024 van Victoria Falls door veel Namibië naar Kaapstad. In februari t/m mei 2025 vier maanden Cairo -> Kaapstad, ofwel heel Trans-Afrika.

'Individuele groepsreis'  vertelt hoe we een fietstocht in de dagelijkse praktijk aanpakken. Uitgangspunt is dat onze gasten zich volledig kunnen concentreren op reizen, fietsen en vooral genieten. Je maakt je eigen bijzondere belevenis, samen met ons.

En ten slotte: hoe vreemd zijn wijzelf, als organisatoren?

Als je kijkt naar de wijze waarop we in 2000 zijn ontstaan, dan is die op zijn minst vreemd. In de eerste jaren reisde alles van Tropical Cyclist, zelfs de bedrijfsadministratie, op de fiets de wereld rond: hoe anders, als je geen vaste verblijfsplaats hebt (zie ook 'Zeven Nomadische Jaren'?

'De klant is bij ons geen koning. We zijn met z'n allen op reis, dat staat voorop.'
Zouden we dat wel op de website zetten?
Nog liever citeren we het antwoord van een van onze gasten: "OK, niet koninklijk? Dan voelen we ons keizerlijk behandeld!"