Pascal Kolkhuis Tanke | tropicalcyclist.contact [@] gmail [.]com

De individuele groepsreis

Als je maanden de tijd hebt om de wereld te bereizen, is het heerlijk om ‘doe het zelf’ rond te fietsen. Als je enkele weken gaat, vinden wij het jammer als het regelwerk je energie teveel afleidt van waar je echt voor gekomen bent: fietsen, reizen en het land in je opnemen.

Daarnaast, het heeft ons vele jaren fietsreizen gevraagd om de routes in ons programma vast te stellen: dit zijn echt de meest aantrekkelijke trajecten, profiteer van die ervaringskennis!

Naast het bieden van de gezamenlijke randvoorwaarden, geeft het samen reizen ook plezier en inspiratie. Ons beperkte aantal deelnemers - dat niet de achttien overschrijdt - draagt daar aan bij. Iedereen beleeft de fietstocht op zijn eigen manier en het uitwisselen van die ervaringen zorgt voor een extra dimensie.

Wat we nadrukkelijk niet onder gezamenlijk reizen verstaan is continu gezamenlijk fietsen. Iedereen heeft een routewijzer/GPS en de gegevens van de volgende bestemming. De volgwagen met bagage rijdt achter de laatste deelnemer. Deze volgwagen biedt, door de ruimte voor personen en fietsen, ook de mogelijkheid om het aantal fietskilometers aan te passen aan je eigen vermogen. Wie wil uitrusten, stapt gewoon in. Bij gezamenlijke transfers zetten we vanzelfsprekend extra wagens in, we doen dat ook als we bepaalde etappes als zwaar inschatten. Gezamenlijk reizen betekent bij ons dat je nooit het gevoel hebt van groepsverplichtingen.

Tenslotte zorgt het aanbieden van uitsluitend de fietstocht voor een maximale vrijheid. Door het zelf boeken van de vliegtickets zijn gemakkelijk een of twee weken aan de tocht vast te knopen, die dan relatief goedkoop zijn.

Dat de reizen op ieders maat zijn te snijden, blijkt uit de heterogeniteit van onze gasten. Alle leeftijden, singles en stellen, evenveel vrouwen als mannen: juist die variatie zorgt voor energieke groepssamenstellingen.

Een van onze redenen om 'nomad cyclists' te worden, was een zoektocht naar meer vrijheid. Dat komt tot uitdrukking in ons reisconcept!