Pascal Kolkhuis Tanke | tropicalcyclist.contact [@] gmail [.]com

Zeven Nomadische Jaren

Omslagtekst

'Heel goed, het eerste gedeelte. Maar het tweede deel van mijn leven ga ik wel anders inrichten.' Met die gedachte fietste Pascal Kolkhuis Tanke op 1 juni 1998 weg uit Breukelen, richting het Vreemde Oosten. Wat volgde waren zeven nomadische jaren, zeven losgeslagen jaren vol chaos en onwerkelijke ervaringen. Maar ook jaren gevuld met talrijke creaties, met discipline, geestdrift en bezinning.

In Zeven Nomadische Jaren vergezelt Pascal de lezer in de vijfentwintig landen waar hij van 1998 tot 2005 leefde, reisde en werkte; waarbij de lezer wordt meegenomen in een zweefvlucht over de toppen van onstuimige liefde, maar ook in een trektocht die soms langs de afgronden van de grote levensvragen scheert. Bovenal beschrijft Pascal op meeslepende wijze de zowel bizarre als alledaagse gebeurtenissen in een (gezins)leven zonder huissleutel, zonder vaste verblijfplaats.

Pascal Kolkhuis Tanke (1962) studeerde politicologie en bedrijfskunde. Na omzwervingen in het professionele wielrennen, het bedrijfsleven en de universitaire wereld, startte hij in 2000 Tropical Cyclist, fietsreisorganisatie voor het Vreemde Oosten.

Eerder verscheen van hem bij De Arbeiderspers de roman 'De gladiolen en de dood.'

Recensies

'Het is een mengeling van reisbeschrijvingen, avonturen, zeer persoonlijke gebeurtenissen, uitwijdingen over relaties en conflicten tussen personen en de start en groei van Kolkhuis Tankes bedrijf Tropical Cyclist. Dit mengsel wordt in ruim 300 bladzijden opgediend; non-stop tekst, geen enkele foto, kaartje of illustratie. Kortom, het recept om een lezer te doen verdrinken in een eindeloze woordenbrij. Tot mijn verbazing overkwam me dit niet. Op de een of andere manier pakt de tekst je, blijf je doorlezen: tot het uit is.'
(Recensie De Wereldfietser, tijdschrift voor fietsreizigers)

'Ikzelf vond het leuk om te lezen hoe hij gedurende het boek (en dus de tocht) op al zijn vragen een antwoord vindt. De antwoorden op de levensvragen zijn na zeven jaar gevonden, de nomadische jaren voorbij.'
(Recensie 'Op Pad, Nederlands grootste buitensport-magazine')

'Dit boek is in de eerste plaats een avonturenverhaal, dat erg boeiend verteld wordt.'
(Recensie www.reisboeken.be)

Bestelformulier

Het boek kost 5 euro, plus 4 euro verzendkosten = 9 euro. Ons rekeningnummer: ABN-AMRO NL23ABNA0547800274, P.R. KOLKHUIS TANKE. Graag ontvang ik op onderstaand adres 'Zeven Nomadische Jaren':