Pascal Kolkhuis Tanke | tropicalcyclist.contact [@] gmail [.]com

Gekker moet 't niet worden?

  
In 'Gekker moet 't niet worden?' neem ik je mee naar de 9 reiservaringen die me nog steeds doen uitbarsten in lachen, zweten, beven of een traan laten wegpinken. Het voorwoord (p. 9) beschrijft optimaal hoeveel nomadisch léven in de 135 pagina's zit!
Eerder verschenen van me 'De gladiolen en de dood' (Arbeiderspers 1996) en 'Zeven nomadische jaren' (2006).
'Gekker moet 't niet worden?' is een genaaid gebonden hardcover boek, van 135 pagina's, met zwaar 130 grams papier. Elk van de 9 hoofdstukken begint met een passende kleurenfoto.
Deze luxe uitgave maakt het bij uitstek geschikt als cadeau.
Bij 3 exemplaren of meer is de verzending kosteloos.
Het vijfde boek krijg je cadeau.
'Gekker moet 't niet worden?' is verschenen op 17 oktober 2020.
Recensies

Hij brengt het met vaart en humor, want schrijven kan hij nog altijd. En steeds meer zie ik de Pascal voor me die ik me van ons bezoek aan Lugano (1996) herinner: gedreven, rusteloos, eigenzinnig. Echt een mannetje, maar wel van het aardige soort. Ik heb zijn boek met veel plezier gelezen.

(Aart Aarsbergen, hoofdredacteur National Geographic 2001-2018)

Hij was niet de beste wielrenner aller tijden, maar misschien wel de eigenzinnigste. Gek op fietsen, gek op avontuur, nieuwsgierig tot op het bot en altijd met een open mind: Pascal Kolkhuis Tanke. Als organisator van exotische fietsreizen (Tropical Cyclist) kon hij al zijn liefdes combineren, letterlijk en figuurlijk. Een aantal van zijn meest indrukwekkende ervaringen heeft hij gebundeld in zijn nieuwste boek 'Gekker moet 't niet worden?'. Als meelezer heb ik 't in één adem uitgelezen. 

(Evert de Rooij, bijna 30 jaar hoofdredacteur van Wieler Revue en Wieler(land) Magazine)

 

Bestelformulier
'Gekker moet 't niet worden' kost 15 euro. De verzendkosten bedragen binnen Nederland 5 euro, naar België 9 euro. Vanaf 3 exemplaren versturen we de boeken kosteloos. Het vijfde exemplaar krijg je gratis. Na ontvangst van het totaalbedrag op ABN-AMRO NL23ABNA0547800274 t.n.v. P.R. Kolkhuis Tanke, komt het boek z.s.m. naar je toe.

Abonneren
Abonneren op
guest

22 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Ad van Es
3 jaren geleden
Score: :
     

Adembenemend. Boek ontvangen en in een keer uitgelezen.

Simon van Wieren
Simon van Wieren
3 jaren geleden
Score: :
     

Pablo Picasso omschreef het uitlezen van het boek denk ik als volgt: Elke seconde van het leven is er een nieuw en uniek moment in het universum, een moment dat nooit zal worden herhaald. En wat leren we onze kinderen? We leren hen dat twee keer twee vier is en dat Parijs de hoofdstad van Frankrijk is. Wanneer gaan we ze laten zien wat ze echt zijn? We moeten elk van hen vertellen: Weet je wie je bent? Je bent geweldig. Jij bent uniek. In al die jaren is er nooit een ander kind zoals jij geweest.

Zo is ook het reizen met Pascal en dat lees je.

Edward Nagel
3 jaren geleden
Score: :
     

een week vrij dus je boek was goed getimed en in 1 keer uitgelezen .. écht leuk .. mooi geschreven ! .. indringend .. neemt mee .. spreekt voorbij de verbeelding .. hoor je vloeken op de groene steppen van Mongolen .. voel de warmte van fietsende ‘lotgenoten’ .. op naar de 2e druk

Chris Schmidt
Chris Schmidt
3 jaren geleden

Boekje is fantastisch, ben er zuinig op, elke avond 1 verhaal, issue dat het boekje bijna uitgelezen is. Bij ieder verhaal ben ik op vakantie!

Hans Buijing
Hans Buijing
3 jaren geleden
Score: :
     

Een fantastich boek dat je in een keer uit kan lezen. Maar ik lees bewust ieder dag maar één hoofdstuk om zo lang mogelijk van de verhalen te kunnen genieten. Als fanatiek fietser kan ik me helemaal verplaatsen in je avonturen. Ik voel met je mee als je afziet op de fiets maar kan ook mee genieten van de weidse uitzichten en de extreme omgeving plekken waar je fietst. Geweldige verhalen om te lezen. Echt een aanrader.

Lia Nijman
Lia Nijman
3 jaren geleden
Score: :
     

Bam……en daar ligt dit mooie boekje op mijn deurmat met prachtige reisverhalen van Pascal.
Naast de mooie reisverhalen is ook het geregel achter de schermen, waar wij als gasten tijdens de reizen weing van merken, goed beschreven.
Ik heb inmiddels 11 reizen met Pascal meegemaakt.
Ons avontuur in Pakistan terug te lezen in Hoofdstuk 1 gaf mij een herbeleving die ik thuis nooit zo heb kunnen navertellen, zo goed en duidelijk beschreven. Het ietwat bange avontuur van een verder schitterende reis.
Op het thuisfront zeg ik altijd: “Met Pascal ben ik op een georganiseerd avontuur”.
Ook de Namibië/Zuid-Afrika, Iran en Madagaskar verhalen brachten herinneringen boven en zalig om te lezen.
Bij de voor mij onbekende landen zie ik de beelden levendig voor mij, zo goed als dit door Pascal neergezet is.
Het lezen was genieten Pascal, complimenten.
Met daarnaast een prachtig nawoord.

Lieve groet en knuffel, Lia.

Bart Kiemeney
Bart Kiemeney
3 jaren geleden
Score: :
     

Ik ken Pascal van 2 keer de Tour de France en Victoria Falls – Kaapstad. Dat waren kennelijk de ‘alles liep gesmeerd’ tochtjes, als ik het vergelijk met deze Exploring avonturen. Maar zelfs op basis van die trips kan ik me helemaal voorstellen hoe Pascal de regie probeert te houden bij dit soort avonturen. Telefoon aan zijn oor, beetje ADHD gedrag en recht voor zijn raap of zelfs meer dan dat. Maar altijd 100% inzet om zijn gasten het land te laten beleven op een zo comfortabel mogelijke manier. Het boek is geweldig. Je vindt het meteen jammer dat je er niet bij was. Maar denk nou niet dat het altijd zo gaat. Er gaat zelden iets verkeerd. Een trip met Pascal en nu Pascal en Monique is altijd genieten. Wil je wat zien en hou je van fietsen: wacht niet langer!

Angelo de Bruijn
Angelo de Bruijn
3 jaren geleden
Score: :
     

Goed geschreven. Geeft een mooi kijkje achter de schermen. Blijkbaar is het af en toe spannender dan ikzelf tijdens de reis heb ervaren.

Ben Vlaanderen
Ben Vlaanderen
3 jaren geleden

Wat een bijzondere ervaringen heb ik mogen lezen.

Ik ken Pascal vanaf mijn 15de, een bijzondere man. Samen veel wedstrijden gereden en successen behaald. Het Nomaden bestaan fascineert me, zelf heb ik deze gedachten op zijn tijd. Uit ervaring weet ik dat het niet bij mij past.

Pascal, ik kan nu al uitzien naar je volgende boek.

Groet, Ben

Geert
Geert
3 jaren geleden
Score: :
     

Ik ken je niet Pascal, maar heb niet voor niets gekozen voor het boek met door jou geschreven reisverhalen. Het voelt zeer authentiek en ik ben er van overtuigd dat de werkelijkheid nog veel dieper doordringend is…. chapeau en groet, Geert

Ed
Ed
3 jaren geleden
Score: :
     

Een boek met avontuur, spanning, romantiek,…. vol verhalen, die niet verzonnen zijn, maar echte gebeurtenissen beschrijven. Die je soms verder dan je je kunt voorstellen (de gebeurtenissen in Rwanda). In een keer uitgelezen. Voor mij helemaal mooi omdat ik met Tropical Cyclist ook echt op die plekken ben geweest. En meer tijd en aandacht had voor de mooie kant van het verhaal, dan wat er achter de schermen gebeurde met moeilijke chauffeurs!

Colien Willems
3 jaren geleden
Score: :
     

In één ruk uitgelezen, wat een boeiend, en zelfs spannend, boek. Ik zie al die verhalen zo voor me.
Respect dat je het steeds weer opgelost krijgt, je moet wel over stalen zenuwen beschikken en poot aan durven spelen! Maar vooral kunnen vertrouwen. Mooi ook: de liefde spat ervan af!
Ik ben erg onder de indruk, en niet alleen over de reisbelevenissen, maar ook over je schrijfstijl.
Het boek prikkelt me tot reisplannen maken, en doet me over fietsreizen dromen.
Ik ga het beslist nog (minstens) een keer lezen, weet me verzekerd van een en al leesplezier!

Anton Kramer
Anton Kramer
3 jaren geleden

Je boek vrijdag ontvangen en gisteren gelezen. Ging er door je vlotte staccato schrijfstijl als een speer doorheen. Sommige heel herkenbare verhalen Ethiopië/Iran . Andere anekdotes al eens van wat opgevangen. Andere weer helemaal nieuw. De Chang La natuurlijk ook fantastisch verhaal. Maar absoluut genoten. Volgend keer toch maar een dikker boek schrijven!

Bjorn Secember
Bjorn Secember
3 jaren geleden
Score: :
     

Je leest dit boek alsof je telkens mee was op de beschreven reizen. Dit doet verlangen naar meer, meer reizen en meer reisverslagen!
Top gedaan Pascal.
Bedankt!

Matty Gabriëlse
Matty Gabriëlse
3 jaren geleden
Score: :
     

Prachtig en boeiend geschreven Pascal! Je neemt ons mee naar al die landen en inspireert om weer te reizen. Van begin tot eind genoten!!

Cornelis (Kees) Vonk
3 jaren geleden
Score: :
     

Gisteren je boek uitgelezen, wat een feest van herkenning! Vooral het hoofdstuk De Boksbeugel, waarin we tot in detail e.e.a. konden volgen als oud deelnemer aan een tocht van Cairo naar Kaapstad. De andere spannende en soms uitzichtloze (Madagaskar) beschrijvingen van de moeilijkheden die je ondervond en oploste, heeft ons zeer geboeid. Chapeau, zoals ze hier in Frankrijk zeggen! Groeten van Jenny en Kees

Jochem Boonstra
Jochem Boonstra
3 jaren geleden
Score: :
     

Schitterend boekje met een kijkje achter de schermen, (leed)vermaak en de emotie die je kan voelen. Iedere anekdote in zijn eigen licht met af een toe een donker wolkje. Dit zijn de belevingen die achteraf pas hun schittering krijgen en waar geen enkele garantie op af te geven is.
Aan te bevelen voor de reislustige medemens met hang naar avontuur. Ook prima als kado te doen mede gezien de mooie luxe uitvoering met harde stevige kaft.

Herman Exalto
Herman Exalto
3 jaren geleden
Score: :
     

Met dit boek duik je weer terug in de sferen van de Tropical Cyclist reizen. Ik heb 3 reizen met Pascal (en Monique) gemaakt. Allemaal verrassend en onvoorspelbaar, net zoals de reizen uit het boek. Ook mooi hoe Pascal zijn persoonlijke emoties beschrijft. Super-herkenbaar. Lezen dat boek…en weer gauw inschrijven voor een volgend avontuur!

Petra Custers
Petra Custers
2 jaren geleden

Ik ken je (nog) niet Pascal, want onze reis door Oman in 2020 ging vanwege corona niet door. Ik heb inmiddels je boek gelezen. Wat een avonturen beschrijf je daarin. Heb me wel een paar keer afgevraagd of ik hier wel geschikt voor ben (held op sokken). Als ik dan de recensies lees stelt met het wel weer gerust.
Pascal, ik hoop je een keer te treffen in Oman.
Groet, Petra

Annemiek Balk
Annemiek Balk
2 jaren geleden
Score: :
     

Het is tweede kerstdag en een aantal keren was dit de eerste dag van weer een fantastische reis met Pascal. Hoe anders liep het dit jaar. Met dit boekje neemt Pascal je mee op een reis anders dan alle andere reizen. Veel verhalen vaak gehoord en in één geval was ik (vermoed ik) deelnemer van zo’n reis. Kreeg al geen genoeg van de spannende verhalen tijdens de reis en heerlijk om ze nu ook thuis te kunnen lezen. Kijk zo uit naar weer een nieuw avontuur met Pascal!! Tot snel Pascal xxx

Ger Leppers
Ger Leppers
2 jaren geleden
Score: :
     

Ik heb altijd van avonturen gehouden – zeker als ze door anderen beleefd worden en ik er in mijn leunstoel kennis van kan nemen, zeg ik er eerlijk bij. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Het coronavirus bond mij aan huis, maar dankzij de mooie pen van Pascal Kolkhuis Tanke voelde ik de warme winden van tropische bestemmingen door mijn haar strijken, stond ik oog in oog met buitenissige figuren, at ik in woestijnen en zag ik, zwoegend op de pedalen, danig af op de Karakoram Highway.

Ingrid Pronk
Ingrid Pronk
2 jaren geleden
Score: :
     

Wat een heerlijk boek met herkenbare situaties. Never a dull moment with Tropical cyclist en dus Pascal. We willen zo snel mogelijk weer on route!