Pascal Kolkhuis Tanke | tropicalcyclist.contact [@] gmail [.]com

EXPLORING DE BALKAN

Van Europa is de Balkan zonder twijfel het meest avontuurlijke deel. Van 15 augustus t/m 1 september trekken we er met een groep doorheen, ons bloed kruipt immers waar het niet gaan kan! Door de abrupte overval die corona heeft gedaan op internationaal reizen, is dit een ingelast project. Om de voorbereiding van deze groepsreis te optimaliseren, zullen we vooraf (5-26 juli) de route op de fiets verkennen.

De start is in Ljubljana, Slovenië. Vandaaruit volgen Kroatië, Montenegro en Albanië. We zullen tijdens de voorbereiding concluderen of we eindigen in Albanees Tirana of in Griekenland (Korfu, Lefkas).

dotted_left_b

ROUTE FIETSVAKANTIE BALKAN

Alles wijst erop dat Slovenië, Kroatië, Albanië en Griekenland in augustus zonder restricties te bereizen zijn door Nederlanders en Belgen. Montenegro laat op dit moment alleen toeristen toe uit landen met minimale corona (25 gevallen/100.000 inwoners), maar of dat zo zal blijven? We zullen in juli zien of een omweg nodig is.

De wegen zullen vrijwel alle geasfalteerd zijn.
Er zullen zeker pittige beklimmingen in de route zitten.

We willen zoveel mogelijk fietsen en zo min mogelijk transfers invoegen.

Als we 3 rustdagen nemen, dan zullen we 13 dagen fietsen. De dagkilometrages gaan 80 à 110 km worden.

Vanzelfsprekend rijdt weer een volgwagen mee voor de bagage en eventueel enkele fietsers & fietsen. De tour wordt volgens het Tropical Cyclist concept van optimale all-in verzorging georganiseerd.
We overnachten in hotels.

Transavia vliegt op Ljubljana, dit is een goed geprijsde ticket.
Aankomst op 13 of 14 augustus past het best, op de 15e fietsen we weg.
Op de terugvlucht komen we zo spoedig mogelijk terug, belangrijk is daarbij onder andere de actualiteit van vliegroosters (op dit moment is Tirana een betere optie dan een regionaal vliegveld in Griekenland).

Het minimum-aantal deelnemers bedraagt 10, het maximum 16.

Deelname aan de tocht kost 2.495 euro per persoon (incl. BTW; tours binnen de EU zijn BTW-plichtig). 

Wie een eenpersoonskamer wil, betaalt een supplement van 495 euro.

Heb je belangstelling? tropicalcyclist.contact@gmail.com

Op
https://www.tropicalcyclist.com/index.php/simple-booking/ kun je de tour boeken. We vinden het prima als je met de (aan)betaling wacht tot na onze voorbereiding in juli.
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments