Tropical Cyclist tours:

Oman

'SESAM OPEN U'

'Sesam open u', met dat magische wachtwoord wist Ali Baba de schatkamer van de veertig rovers te openen, in het bekende Arabische sprookje. Grote rijkdom wachtte hem daarna op, maar niet zonder slag of stoot.
Oman heeft als leuze 'Beauty has an Address', wat ons betreft had het ook 'Sesam open u' kunnen zijn: wat een sprookjesachtig land!
De hoofdstad Muscat verbaast je direct, door de uitgebalanceerde mix van Arabische authenticiteit en moderne welvaart. Overal is er groen, aan de kust van een woestijnland. De lage en lichtgekleurde bebouwing geeft Muscat de bijnaam 'Witte Stad'.

Bangkok -> Birma, Bagan

'THE GOLDEN LAND'

Eigenlijk is elke Exploring-tocht, op zoek naar nieuwe routes voor Tropical Cyclist, een hoogtepunt. Maar nog nooit zijn we zo enthousiast - of misschien beter: lyrisch, euforisch - geweest als na Exploring-Myanmar 2009. Werkelijk op al onze criteria voor een tropische fietsreis scoort dit Zuidoost-Aziatische land de hoogste waarden. Op een punt na, het politieke regime, daarover later meer. Onze ruim 135 gasten in de twaalf Myanmar-tochten van 2010-2014 delen zonder uitzondering dit grote enthousiasme.

Rwanda

ECHT WAAR?

Zelden zijn we zo gegrepen door een land...
De genocide van 1994, het onbeschrijflijke leed van de volkerenmoord waarin 1 miljoen mensen binnen 100 dagen op gruwelijke wijze de dood vonden.
De ongeloof-lijke veerkracht daarna, van de Rwandezen: van Hutu's èn Tutsi's.
De volle wederopbloei van Rwanda nu - amper 22 jaar later - op basis van rechtvaardigheid, vergeving en een ongekende toekomstgerichtheid.
En ook, helemaal met deze geschiedenis in het achterhoofd: wat is Rwanda een flonkerende, ruwe diamant voor de echte fietsreiziger!

Iran

HEEL ANDERS

Wie naar Iran afreist en denkt daar de 'As van het Kwaad' - zoals het land sinds 2002 door de VS wordt bestempeld - tegen te komen, valt van de ene verbazing in de andere. Nergens ter wereld voel je je zo welkom, zoeken de mensen je zo op om meer van je te weten, word je zo veelvuldig uitgenodigd.

Iran is voor de ware reiziger, die - door nieuwsgierigheid gedreven - wil weten hoe het er echt aan toe gaat in het voormalige Perzie. En ja, dat is anders, heel anders. De islamitische republiek wordt zeker geleid door religie, maar ook voortgestuwd door moderne ontwikkelingen.